pirmdiena, 2011. gada 8. augusts

Kā nomierināties stresa situācijās un ikdienā

Ikviens kādreiz ir pieredzējis satraukumu vai bailes no neizdošanās vai izjutuši stresu. Šeit es pastāstīšu kā vislabāk nomierināties stresa situācijās, kad ir atlicis maz laika, un kā justies mierīgai un relaksētai ikdienā. 

Pirms publiskas uzstāšanās vai darba intervijas. Iedomāsimies - ir palikušas 5 minūtes līdz tavai darba intervijai darbā, kurš tev ir ļoti nepieciešams, un par kuru tu esi sapņojusi jau kopš bērnības. Visticamāk, ka tu jūties satraukta. Prātā nāk visneiedomājamākās lietas, kuras varētu noiet greizi. Bet vai tu esi iedomājusies par pretējo? Ir tikpat liela (ja ne lielāka) iespēja, ka viss notiks labi, vai pat perfekti, nevis slikti. Vai arī varētu notiks kaut kas pa vidu. Varbūt viss nenotiks ideāli, bet tā nebūs arī izgāšanās. Tātad pirmais padoms: Koncentrējies uz pozitīvo. Tas varētu likties grūtāk kā izklausās, taču patiesībā tā nemaz nav. Pēc grāmatas "The Secret" teiktā, tavas domas materializējas. Tāpēc iedomājies, ka sēdi intervijā, un runā pārliecinoši, neko nesajauc un labi pasniedz sevi. Tā arī notiks!

Pakožļā kožļeni. Šeit der arī ūdens malkošana.Tas varbūt izklausās smieklīgi, taču tev ir nepieciešams savas domas novirzīt kaut kur citur. 

Praktisks padoms - Dziļi ievelc elpu, aizturi to uz 5 sekundēm. Sasprindzini katru mazāko muskulīti ķermenī. Lēni izelpo. Tas strādā, esmu to izmēģinājusi pati. Atkārto to reizi minūtē vai divās, tik reizes, cik nepieciešams.

Lieta, kuru iemācījos jau bērnībā - iedomājies, ka cilvēki zālē ir skudriņas, vai vēl labāk, ka tiem mugurā ir tikai apakšveļa :) Dažās situācijās tas patiešām palīdz. 


Kā saglabāt mieru ikdienā. Plāno. Saraksti plānotājā visas lietas, kuras tev nepieciešams veikt, un ieplāno laiku atpūtai. Nesasteidz darbus, ja tas iespējams. 

Velti laiku sev. Zinu, ka iespējams ir ļoti sarežģīti, ja tev ir grūts darbs vai bērni, taču laiku sev ir iespējams atrast vienmēr, kaut dažas minūtes dienā. Skrien, nodarbojies ar meditāciju, veido rotas, klausies mūziku, lasi. Mīli sevi. 

Ceru, ka es mazliet palīdzēju. Ja tev ir vēl kādas efektīvas metodes, tad lūdzu raksti komentāros vai arī uz epastu - beautychoise@inbox.lv un  papildināsim šo rakstu.



Pasaulē otrais lielākais akvārijs. Mans mīļākais nomierinošais video. Dziesma - Please don't go by Barcelona

2 komentāri: