trešdiena, 2011. gada 28. septembris

7 padomi kā labāk izgulēties un vieglāk aizmigt


Mūsdienu steidzīgajā un stresa pilnajā dzīvesveidā miegs ir svarīgāks kā jebkad. Laika miegam atliek arvien mazāk, un ir jāpārliecinās, ka tas ir pilnvērtīgs. Pamēģini šos ieteikumus un izgulies pēc iespējas labāk. 

  • Parūpējies, lai gulta vienmēr ir kārtīgi un skaisti saklāta. Vizuālais izskats ir viens no galvenajiem kritērijiem.
  • Uzturies gultā tikai, kad guli. Neēd, nelasi un nedari tajā neko citu uzņemot gulēšanu. Gulta ir paredzēta tikai un vienīgi gulēšanai.
  • Neguli vienā gultā ar bērniem. Tas ir priekšnosacījums, lai miegs nebūtu trausls un saraustīts.
  • Arī suņi gultā nav atļauti. Aizvien vairāk cilvēku naktīs ļauj suņiem gulēt savā gultā. Suns aizņem daudz vietas un naktī kustoties tas iztraucē tavu miegu. Atvēli sunim speciālu vietu ārpus gultas.
  • Nenodarbojies ar sportiskām aktivitātēm tieši pirms gulētiešanas. Tas liks tev justies enerģiskai arī pēc to beigšanas. Ieplāno fizisko aktivitāšu beigas vismaz divas stundas pirms gulētiešanas laika.
  • Daudzi diētas eksperti uzskata, ka mazs našķis pirms miega ir nekaitīgs un veselīgs, bet nekādā gadījumā neej gulēt tūlīt pēc lielas maltītes. Tas ir ne tikai neveselīgi, bet arī neļaus tev aizmigt. Uzkodai nevajadzētu būt cukurotai un, protams, saturēt kofeīnu. Ajūrvēdas speciālisti uzskata, ka vakara ēdienreizei pietiek ar siltu pienu, kuram ir pievienotas nedaudz piemērotas garšvielas. Tas nomierina prātu un ļauj vieglāk aizmigt (piens nedrīkst būt auksts).
  • Guļamistabai ir jābūt labi vēdinātai. Tas palīdzēs vieglāk aizmigt un no rīta liks justies mundrākai. 



1 komentārs:

  1. Man tieši palīdz sportiskas aktivitātes neilgi pirms miega- protams, ne gluži ļoti intensīvas...

    AtbildētDzēst